12 uren van Zolder: podium voor Dakwerken Crabbé!

12 uren van Zolder: podium voor Dakwerken Crabbé!

Afgelopen zaterdag namen onze hoofsponsor Crabbé Dakwerken naar goede traditie deel aan de 12 uren van Zolder op het Circuit van Zolder. Verslag.

De dag voor de 12uren kregen we nog met pech af te rekenen, Kenny Desaever moest met buikgriep afmelden waardoor onze eerste ploeg noodgedwongen moest wisselen van 4de man. Michiel Smet(herstellende van gekneusde ribben) stelde zich gelukkig kandidaat. Maar door de jongere leeftijd van Michiel kwamen we niet meer in aanmerking voor de Quattro +.

Naast onze 2 vaste Quattro Teams (Team 1 Jo Van Gossum, Koen Kok, Tom Princen en Michiel Smet, Team 2 Chris Machiels, Kevin Willems, Kjelle Dirix en Ruben Putzeys) reden ook 2 solo's mee nl Superstar Nico Mombaerts en Steven Kempeneers, nieuw was onze youngsters ploeg(jongens die vroeger bij ons in de ploeg gekoerst hebben, maar ondertussen het wielrennen vaarwel hebben moeten zeggen) ze reden in hun uitrusting waarmee ze vroeger voor ons reden als junior, waardoor er heel wat ploegen niet dadelijk in de gaten hadden dat ze ook deel uitmaakten van onze organisatie.(Floris Thore, Gianni Colpaert, Wiebren Plovie en Brent Luyckx)

De eerste shift ging heel snel, maar geen verschillen werden opgetekend, tijdens de tweede shift trokken 3 ploegen in de aanval waaronder onze Youngsters en deze pakten een bonusronde, ondertussen was er een groepje ontsnapt van een tiental renners, maar ook de drie ploegen aan de leiding reageerden gepast en na heel wat jagen konden al deze ploegen ook een bonusronde nemen. 3 ploegen met 1 ronde voorsprong op nog eens een 7 tal teams en nog 1 ronde op de rest... deze situatie bleef nagenoeg ongewijzigd tot in de finale.

Tijdens het laatste anderhalf uur reden eerst 2 teams weg, met nog een dik half uur te gaan trok ikzelf in de aanval(we zaten enkel nog met Team Brussels in dezelfde ronde), kreeg eerst 3 man mee, maar ook de rijder van Team Brussels was bij de pinken, deze ging zo hard te keer dat hij zelfs van ons wegreed. Mijn benen verzuurden waardoor ik moest laten begaan. Gelukkig kwam een ronde later Brent en Ruben vanachter terug samen met oa de 2 andere teams aan de leiding.

Brent en Ruben gaven het volle pond, de 2 andere teams keken de kat uit de boom en vertrouwden de situatie niet aangezien we met 3 teams mee waren... Gelukkig konden we op 3 ronden van het einde de renner van Brussels terug pakken. Vanaf dat ogenblik had ikzelf nog 1 opdracht nl hem verslaan in de spurt. Brent kon rekenen op de steun van Ruben.

Ik nestelde me in het wiel van Brussels, de spurt werd ingezet en wanneer de sterke renner van Brussels stil viel ging ik kei hard aan, zelf stak ik nog een tiental renners voorbij en werd 3de of 4de van de spurt, spijtig genoeg zat Brent achter me.
Bij hun eerste deelname meteen 3de plaats voor onze youngsters!!!! zeer knap!!! nogmaals een dikke proficiat.

Team 1 werd 4de algemeen maar vooral 3de bij de Quattro's, daar zijn we HEEL erg tevreden mee... gezien de sterke teams aan de start was dit uiterst onverwacht maar dat maakt het des te mooier.

Team 2 en onze solo's hebben ook een hele mooie wedstrijd gereden.

Een speciale dank aan onze teammanager Geert Bellis voor de vele uren in de wind en regen, ook merci aan mijn vrouwtje Nathalie Brems voor de boodschappen te doen, voor Melissa Aerts voor de lekkere soep, en ook aan Yuna Van Gossum voor de hulp van 's morgens vroeg tot 's avonds laat... en uiteraard dank aan masseur Bjorn Poels.

En last but not least Nico Mombaerts voor alle hulp en steun die ik van je krijg tijdens alle voorbereidingen. Samen zijn we sterk!

Commentaires

Facebook
Twitter
Instagram