Nico Mombaerts prend sa retraite sportive

Nico Mombaerts prend sa retraite sportive

Directeur Sportif durant 4 saisons au sein du club, notre Limbourgeois a décidé de prendre du recul et cède "le volant" à Tom Lelièvre. Notre club a tenu à lui offrir un petit cadeau... Amateur de bières, il ne devrait pas être déçu. 

Apprécié de tous les coureurs, il a mené l'équipe Juniors au succès sur plusieurs belles courses avec notamment un doublé à Bonheiden (Coupe de Belgique en 2015 et 2017) via Arthur Baude et Tom Van Vuchelen. Il ne comptait pas ses heures dans la préparation de chacune d'entre elles avec en apothéose, le Ster van Zuid Limburg, le Tour de France du Limbourg, grand moment de la saison! Sans oublier les nombreuses séances d'entraînement du contre-la-montre par équipes à Zolder. Merci pour tout Nico et santé!

Jo Van Gossum nous dresse son portrait: "Na 20 jaar neemt Nico afscheid van het wielrennen… Nico Mombaerts begon als 12 jarige aspirant bij Perfomance Cycling Team, de toenmalige ploeg van mijn ploeg, dit was in het jaar 1999. Hij koerste tot in 2005 wanneer hij junior was, maar nam nog geen afscheid van de ploeg. Omdat hij zo goed in de groep lag en steeds behulpzaam kreeg hij spontaan een plaats in de Staff van de ploeg, zo hield hij zich bezig als mecanicien, verzorger en nadien als ploegleider ad interim… In 2011 zette ik een stap op zij als ploegleider en kreeg Nico plaats achter het stuur. Respect, discipline en inzet toonde hij zelf en eiste hij van zijn staff en renners. Hij volgde de ploeg onder andere bij UC Seraing(2jaar), bij Avia-Crabbé(2 jaar) en tot op heden bij CC Chevigny(4 jaar). Nadat hij vorig jaar trotse papa werd van Louis, werd het steeds moeilijker om zijn passie voor het wielrennen te combineren met zijn drukke job bij Dakwerken Crabbé en zijn gezinnetje. Daarom zet Nico na bijna 20 jaar zijn loopbaan als ploegleider stop. Met heel veel spijt maar vooral met zoveel meer respect en begrip voor zijn beslissing delen wij bij deze dit nieuws. Wij wensen hem heel veel succes toe in de toekomst. Zijn plaats als ploegleider zal verder gezet worden door Tom Lelievre. Tom is sinds enkele jaren actief als verzorger bij de ploeg, dus geen vreemde voor de meeste renners. Tom kan terugvallen op zijn ervaring als jeugdrenner en als neef van Jo kan hij uiteraard ook rekenen op diens steun. Geert Bellis zal volgend jaar meer meegaan als verzorger en Fredje Slingers blijft actief als mecanicien."

 

Commentaires

Facebook
Twitter
Instagram